Site Overlay

A spirulina alga jótékony hatásai

A spirulina alga kék-zöld színű, a trópusi vizekben előforduló moszat, amelyet már az aszték kultúrák is fogyasztották. Abszurd módon egészséges olyan édesvízi növény, amely még napjainkban is az egyik legkeresettebb algafajta, és a chlorella mellett a leginkább használt superfood-ról beszélhetünk. A népszerűsége Mexikótól Afrikáig folyamatosan növekszik intenzív ízének és lenyűgöző tápérték tartalmának köszönhetően.Ez az algafajta vitális anyaggal és biológiailag hasznosítható tápanyagokkal látja el a sejteket. Magas klorofill tartalmának köszönhetően rendkívül kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. A benne található vitális anyag felszívódás 90%-tól is több, ami messze meghaladja a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódását. A chlorella algához hasonlóan nagyon magas, 60-65%-os a növényi fehérje tartalma, ami megfelelő arányban biztosít 8 esszenciális aminosavat (Izoleucin, Leucin, Valin, Lizin, Metionin, Fenilalanin, Treonin és a Triptofán). Enzimekben gazdag, immunrendszerünk támogatója, amely az aminosavakat könnyen emészthető formában nyújtja számunkra, így azok nem mennek kárba az emésztés során sem.

A spirulina alga egészségügyi előnyei:

– Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír
– Csökkenti a vérnyomást
– Megelőzi a szabad gyökök megjelenését és fokozza az energiaszintet
– Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet
– Erősíti az immunrendszer működését
– Támogatja a szív- és érrendszeri, szem- és agyi egészséget
– Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek
– Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását
– Normalizálja az anyagcserét és támogatja a celluláris egészség

Copyright © 2020 . All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes