Site Overlay

TERMÉKEINK

Kollagén Homoktövissel

300 grammos és 500 grammos kiszerelésben

Hidrolizált sertés kollagén homoktövis őrleménnyel

A Homoktövis talán a legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedően magas a C vitamin tartalma ( 360 mg/100g) További hatóanyagai a következők: A-, P-vitamin, almasav, kvercetinglikozida, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, linolensav, mannit, peonin antocián, palmitinsav, sztearinsav. Karotinoid tartalma (16-28 mg/100g) szintén jelentős, valamint magas flavonoid tartalmának (310-2100 mg/100g) is köszönhető sokrétű pozitív élettani hatása. 

Ezenkívül említésre méltó, hogy proteineket, cukorszármazékokat (glukóz, fruktóz, xilóz; 13%), aminosavakat, szerves savakat (málsav, borostyánkősav; 3,9%) is magas arányban tartalmaz. A fontos nyomelemek közül a mangán, króm, réz, vas, foszfor található még a Homoktövisben.

Összetétele és hatóanyagai miatt gyógyászati értéke kiemelkedő. A kínai Gyógyszerkönyvben (Pharmacopoeia) 1977-től szerepel. A volt Szovjetunióban rég kimutatták, hogy a növény kérgéből kivonható 5-hidroxi-triptamin (hippofán) gátolja a daganatnövekedést. Az 1990-es években Kínában folytatott kutatások bebizonyították, hogy tumorgátló hatással is rendelkezik. 

Kollagén Ananász Kivonattal

300 grammos és 500 grammos kiszerelésben

Hidrolizált sertés kollagén ananász kivonattal

A  kollagén a kötőszövetek fő alkotó eleme. Összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat és az inakat, ezért a test “ragasztójának” is szoktuk nevezni. Segít megőrizni a haj és a köröm egészségét. Hidratálja a bőrt.

Az ananász sokféle értékes biológiai hatóanyagokat tartalmazó déligyümölcs. Vitaminokban gazdag, található benne C vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav és B 6 vitamin. Magas a folsav tartalma, emellett káliumban, magnéziumban, mangánban, kálciumban és rézben is gazdag gyümölcs. A legfontosabb hatóanyagcsoportja a bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz. A bromelin kiemelkedően sokrétű, klinikailag igazolt élettani hatással bíró enzimcsoport:

> gyulladás csökkentő hatású

>PGE-2 gátló, ezért NSAID(nem szteroid) tipusú direkt hatása van, ezért különféle allergiás megbetegedéseknél jelenthet segítséget

>arthritisnél, bél gyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású

>orrmelléküreg gyulladásnál(sinitis), bőr gyulladásnál hatásos

>sport sérüléseknél fájdalom csillapító, csökkenti a fertőzésveszélyt

> gátolja a vérrög képződést

> emésztést fokozza-daganatellnes hatású (tüdő és petefészek ráknál csökkenti a primer tumort és gátolja a metasztázisok kialakulását (5-FU és Vincristine-nel együtt adagolva

Copyright © 2020 . All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes